کاهش هزینه ساختمان سازی

با ۱۰ راهکار نوین برای کاهش هزینه ساختمان سازی آشنا شوید

در دنیای امروز، کاهش هزینه ساختمان سازی برای بسیاری از پروژه‌ها به یک ضرورت تبدیل شده است. این رویکرد نه تنها به افزایش بهره‌وری و کیفیت پروژه‌ها کمک می‌کند، بلکه با استفاده از روش‌ها و استراتژی‌های هوشمندانه، به بهبود مدیریت منابع و جلوگیری از هدررفت سرمایه منجر می‌شود. در این مقاله، به بررسی تکنیک‌های مؤثر برای کاهش هزینه‌ها در ساخت‌وساز پرداخته‌ایم تا شما بتوانید پروژه‌های خود را به شکلی اقتصادی‌تر و کارآمدتر پیش ببرید.  اهمیت این موضوع باعث شد تا ما در این مقاله از گروه سروین علاوه بر اشتراک تجربه‌های عملی خود در حوزه مدیریت بهینه بودجه، ۱۰ راهکار نوین را نیز برای صرفه جویی در هزینه ساخت و ساز به شما آموزش دهیم.

۱۰ راز کاهش هزینه ساختمان سازی

وقتی صحبت از هزینه‌های ساخت‌وساز می‌کنیم منظور تأمین بودجه برای پرداخت مجموعه‌ای از وجوه مورد نیاز برای اجرای عملیات احداث در ملک یا زمین، نقشه‌برداری، خرید تجهیزات و مصالح، کسب مجوز ساخت، تسویه دستمزد نیروی کار و مواردی اینچنینی است. برآورد دقیق این هزینه‌ها فقط محدود به تعیین بودجه کلی نیست بلکه شما در این راه باید تجزیه و تحلیلی جامع از تمام هزینه‌های بالقوه و پیش‌بینی نشده نیز داشته‌باشید، بنابراین توصیه می‌کنیم با اتکا به راهکارهای عملی زیر راه را بر هرگونه اتلاف یا افزایش هزینه‌ها در فرآیند ساختمان‌سازی ببندید:

روش کاهش هزینهتوضیحاتمزایا
پیش‌بینی دقیق هزینه‌هااستفاده از نرم‌افزارهای تخمین هزینه برای جلوگیری از افزایش ناگهانی هزینه‌ها.کنترل بهتر بودجه و جلوگیری از هزینه‌های اضافی
مدیریت زمان و منابعبرنامه‌ریزی دقیق زمان‌بندی پروژه برای کاهش تأخیر و استفاده بهینه از منابع.کاهش هزینه‌های اضافی و افزایش بهره‌وری
خرید عمده مصالحخرید مواد و مصالح ساختمانی به صورت عمده برای کاهش هزینه‌ها.بهره‌مندی از تخفیفات و صرفه‌جویی در هزینه
کاهش ضایعات ساختمانیاستفاده بهینه از مصالح و کاهش دورریز مواد.صرفه‌جویی در مواد و هزینه‌های حمل زباله
بهینه‌سازی طراحی سازهطراحی سازه‌های ساده‌تر با کاهش پیچیدگی برای کاهش هزینه‌های ساخت.کاهش هزینه‌های اجرایی و تسریع در پروژه

۱.در برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی اولیه دقیق و واقع‌بین باشید!

مسلما اجرای اصول ساختمان سازی نیازمند برنامه و بودجه است. زمانی که شما برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی واقع‌بینانه‌‌ای داشته‌باشید و در کنار آن هزینه‌های احتمالی پیش‌رو را نیز بررسی کرده‌باشید مسلما با اطمینان خاطر بیشتری مراحل اجرایی پروژه را پیش خواهید برد. برای رسیدن به این مهم، رعایت فاکتورهایی مثل ایجاد فضای مشارکتی برای همفکری بیشتر با مهندسان و پیمانکاران، تعریف واضح اهداف و نیازهای پروژه، طراحی بهینه فضا، گفتگوهای عمیق با مشتری برای درک بهتر اولویت‌ها و محدودیت‌های بودجه، استفاده از جدیدترین تکنیک‌های ساخت‌وساز و … می‌تواند راهگشا باشد. به کارگیری برنامه‌های جامعی مانند CBS (ساختار جامع تفکیک هزینه‌ها) برای پیش‌بینی تمام هزینه‌های تصادفی نیز بسیار مفید و مؤثر است.

۲. از مصالح مقرون‌به‌صرفه و جایگزین‌های ساختمانی مناسب استفاده کنید!

انتخاب آگاهانه مصالح ایمن، مقاوم  و به‌ صرفه نقش پر رنگی در کاهش هزینه ساختمان سازی دارد، به همین دلیل توصیه می‌کنیم که به جای تصمیمات هیجانی برای انتخاب مصالح مورد نیازتان، وقت بیشتری را برای جست‌وجوی بهترین گزینه‌ها اختصاص دهید. البته در این پروسه هرگز نباید کیفیت را فدای قیمت کنید. شما می‌توانید بنا به مقتضیات پروژه برخی از مصالح را پیش خرید کرده و یا از نمونه‌های دست دوم سالم و مطمئن استفاده کنید. همچنین بهتر است به جای پیروی از شیوه‌های ساخت‌وساز مبتنی بر مصالح سنتی، سیستم‌های نوآورانه مانند ICF یا مدولار را پیش بگیرید.

پیشنهاد مطالعه:  0 تا 100 قوانین مشارکت در ساخت

۳.از نوسانات بازار غافل نشوید!

راز کاهش هزینه ساختمان

فعالان حوزه ساخت‌وساز از جمله گروه مهندسی سروین به عنوان مجری برتر طرح‌های مشارکتی مختلف مانند پروژه فرمانیه، پروژه سردار جنگل و … می‌دانند که متاسفانه بازار داخلی ایران دائما دستخوش نوسانات قیمتی غیر قابل پیش‌بینی است، بنابراین شما باید با اتکا به دانش و تجربه خود همواره احتمالات بازار را در نظر گرفته و با رعایت تمهیدات لازم و اشراف به سیاست‌های خریدو‌فروش، پروژه خود را در برابر این تغییرات ناگهانی مصون نگه‌دارید.

۴. مدیریت پروژه و منابع را به افراد متخصص و زبده بسپارید!

برون‌سپاری وظایف، تقسیم کار و استفاده از افراد زبده در بخش‌های مختلف طراحی و اجرایی پروژه‌های ساختمانی باعث می‌شود تا هزینه‌های ناشی از آزمون و خطا را به حداقل رسانده و به این ترتیب به کاهش هزینه ساختمان سازی کمک کنید. همچنین با استخدام، نظارت و مدیریت مؤثر پیمانکاران و عوامل عملیاتی از تأخیر در انجام کارهای ساختمانی، اتلاف هزینه‌ها و عدم مدیریت صحیح مصالح نیز جلوگیری می‌کنید.

۵. واسطه‌ها را حذف کنید!

اگر واقعا به دنبال صرفه جویی در هزینه ساخت و ساز هستید باید روابط خود را با تأمین کنندگان اصلی مصالح ساختمانی قوی کرده و با حذف واسطه‌ها هزینه‌های تمام شده پروژه را تا حد امکان کاهش دهید. خرید مستقیم و بی‌واسطه، در کنار داشتن یک شبکه قابل اعتماد از توزیع کنندگان نه تنها می‌تواند در ساخت و تحویل به موقع پروژه با بودجه‌ای بسیار معقول مؤثر باشد بلکه به عنوان اهرمی اثرگذار در مذاکره برای قیمت‌گذاری هنگام عقد قرارداد با کارفرما نیز کارآمد است. همچنین طبق گفته منبع معتبر trusscore خرید عمده مصالح ساختمانی نیز یک استراتژی کلاسیک و در عین حال موثر برای کاهش هزینه‌ها و خرید موادی مقرون‌به‌صرفه با قیمتی اقتصادی است.

۶. با یک تیم ثابت همکاری کنید!

علاوه بر تأمین مصالح، بخش قابل توجهی از هزینه‌های ساخت‌وساز صرف پرداخت دستمزد نیروهای عملیاتی و مهندسی می‌شود، بنابراین اگر ساختمان‌سازی شغل شماست به جای انتخاب پیمانکار ساختمان، مهندسین و مدیران پروژه جدید سعی کنید یک تیم اجرایی ثابت برای خود دست‌وپا کنید چرا که در این شیوه همکاری نه تنها با خلقیات کاری هم آشنا هستید بلکه می‌توانید با توافقات انجام شده، با توجه به نوع پروژه و بودجه تعیین شده روند کار را سرعت بخشیده و به کاهش هزینه ساختمان سازی کمک کنید.

۷. ضایعات ساختمانی را به حداقل برسانید!

به حداقل رساندن ضایعات ساختمانی که به طور ناخواسته در پروسه تخریب یا ساخت پروژه‌ها ایجاد می‌شوند نه تنها از منظر ضرورت‌های زیست محیطی قابل تقدیر است، بلکه یک اقدام استراتژیک برای صرفه جویی در هزینه ساختمان سازی نیز به شمار می‌آید. به این ترتیب اگر امکان استفاده مجدد از ضایعات فلزی، غیر فلزی، الکتریکی، مصالح بنایی، سوفاله آهن و … را در پروژه‌های بعدی یا فعلی خود دارید حتما این راهکار را جدی بگیرید. همچنین برای کاهش حجم ضایعات پروژه ساختمانی خود می‌توانید از پانل‌های ساندویچی برای ساخت دیوارها، سقف و … ساختمان استفاده کنید.

۸. از فناوری و شیوه‌های مدرن ساختمان سازی الگو بگیرید!

قطعا استفاده از طرح‌های نوآورانه و فناوری‌های نوین می‌تواند بهترین و سریع‌ترین راهکار برای ساده کردن فرآیندها، کاهش ضریب خطاها و کاهش هزینه ساختمان سازی باشد، به طور مثال استفاده از برنامه‌های دیجیتالی کاربردی مانند BIM، پیاده‌سازی سازه‌های مدرن LSF و مواردی از این دست هر یک به سهم خود تأثیری شگرف در تعدیل اتلاف وجوه و مدیریت بهینه بودجه پروژه‌های ساختمانی دارد.

پیشنهاد مطالعه:  تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت| 3 روش برای تقسیم عادلانه

۹.اجرای مدیریت بهینه انرژی ساختمان را فراموش نکنید!

اجرای مدیریت بهینه انرژی ساختمان

شما به عنوان مجری پروژه نه تنها در قبال مدیریت بودجه در حین ساختمان سازی مسئول هستید بلکه از نظر اخلاقی نیز باید تمهیدات لازم برای جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان را از طریق پیاده‌سازی اصول طراحی پایدار اجرایی نمایید تا ساکنان بتوانند از مزایای آن در آینده بهره‌مند شوند. استفاده از استانداردها و سیستم‌های مدرن مدیریت بهینه انرژی مانند EMS اگرچه مستقیما بر کاهش هزینه ساخت و ساز تأثیر ندارد اما به شکلی قابل توجه، هزینه‌های عملیاتی بلندمدت را برای مالکین ساختمان کاهش می‌دهد. برای رسیدن به این مهم می‌توانید مواردی چون جهت گیری ساختمان برای به حداکثر رساندن نور طبیعی و به حداقل رساندن افزایش گرما، استفاده از مصالح ساختمانی کم مصرف با خواص عایق بالا، نصب پنجره‌های دوجداره و … را جدی بگیرید.

۱۰. روی آموزش و آگاه‌سازی تیم خود سرمایه‌گذاری کنید!

با سرمایه گذاری روی برنامه‌های آموزشی و توسعه تیم ساخت‌وساز، به موفقیت بلندمدت پروژه‌، کاهش هزینه‌های ساخت و افزایش بهره‌وری نیروهای خود کمک می‌کنید. به این ترتیب کارگران وظایف‌شان را با سرعت و دقت بیشتری انجام می‌دهند، در نتیجه زمان تکمیل پروژه کمتر شده و هزینه دستمزد آن‌ها نیز کاهش می‌یابد. از سوی دیگر ارائه آموزش‌های مربوط به ایمنی کار نیز در به حداقل رساندن خطر حوادث در محل کار بی‌تأثیر نیست که مجموع این موارد باعث کاهش هزینه ساختمان سازی می‌شود.

پروژه های انجام شده توسط گروه مهندسین سروین:

پروژه کاشانی ۲

پروژه رویال سروین

پروژه فردوس

پروژه ولنجک-گلستان

پروژه فرمانیه

پروژه بیمه یکم

پروژه زعفرانیه-بهزادی

پروژه ویلای لواسان

پروژه سردار جنگل

خدمات انجام شده توسط گروه مهندسین سروین:

مدیریت پروژه‌ های ساختمانی

مشارکت در ساخت منطقه ۱ تهران

مشارکت در ساخت منطقه ۵ تهران

پیش فروش آپارتمان منطقه ۵ تهران

پیش فروش آپارتمان منطقه ۱ تهران

جمع بندی

در دنیای ساخت‌وساز، مدیریت هزینه‌ها جنبه‌ای حیاتی در موفقیت پروژه و حفظ اعتبار سازنده بنا دارد، بنابراین  چه یک مدیر پروژه باتجربه باشید و یا یک سازنده تازه‌کار، استفاده از ۱۰ راهکار کاهش هزینه ساختمان سازی ارائه شده در این مقاله می‌تواند نقشی غیر قابل انکار در مدیریت بودجه، به حداقل رساندن غافلگیری‌های مالی و کاهش هزینه‌های عملیاتی در فرآیند ساخت ساختمان داشته‌باشد. البته این اصل مهم را در هرکز فراموش نکنید که کاهش هزینه‌ها به هیچ‌ وجه نباید به قیمت کاهش کیفیت سازه تمام شود.

سوالات متداول

چگونه می‌توان هزینه‌های ساخت و ساز را کاهش داد؟

پیاده‌سازی اصول ساختمان سازی و مدیریت هزینه‌ها اعم از دقت در بودجه‌بندی و برنامه‌ریزی، استفاده از مصالح اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه، اشراف به اوضاع بازار و آمادگی برای نوسانات احتمالی قیمت مصالح و غیره، به کارگیری افراد متخصص و زبده برای مدیریت پروژه و منابع، حذف واسطه‌ها، خرید عمده مواد، همکاری با یک تیم ثابت، به حداقل رساندن ضایعات ساختمانی، استفاده از شیوه‌های مدرن ساختمان سازی، اجرای مدیریت بهینه انرژی در ساختمان و آموزش پی‌در‌پی نیروهای کار می‌تواند تأثیری غیر قابل انکار در کاهش هزینه‌های ساخت‌وساز داشته‌باشد.

چگونه می‌توان هزینه‌های خرید مصالح در پروسه ساخت‌وساز را کاهش داد؟

ارتباط مستقیم با توزیع‌کنندگان مصالح ساختمانی و حذف واسطه‌ها، خرید عمده مصالح، استفاده از مصالح جایگزین با همان کارآیی، خرید مصالح دست دوم و یا پیش خرید مصالح برای جلوگیری از نوسانات قیمت در بازار، راهکارهایی عملی برای مدیریت بهتر هزینه‌های مربوط به خرید مواد اولیه ساختمانی است.

۰/۵ (۰ نظر)

نظر خودرا بنویسید

2 پاسخ

  1. سلام، مقاله خیلی مفیدی بود! می‌خواستم بدونم که چه روش‌هایی برای کاهش هزینه‌ها در پروژه‌های مشارکت در ساخت پیشنهاد می‌کنید؟ همچنین چطور می‌تونیم از افزایش هزینه‌ها در مراحل پایانی جلوگیری کنیم؟

    1. سلام! خوشحالم که مقاله برای شما مفید بوده. یکی از روش‌های مؤثر در کاهش هزینه‌ها، تعیین دقیق و شفاف نحوه تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت است. این کار می‌تواند از بروز اختلافات و هزینه‌های اضافی در مراحل پایانی جلوگیری کند. همچنین، برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت بهینه منابع از ابتدای پروژه، نقش مهمی در کنترل هزینه‌ها دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *