لیست متریال مشارکت در ساخت

۰ تا ۱۰۰ لیست متریال مشارکت در ساخت

مشارکت در ساخت‌وساز اگر تحت قراردادی شفاف و بدون ابهام صورت گیرد برای هر دو طرف معامله سودآور خواهد بود اما مشکل از جایی شروع می‌شود که معمولا مالک یا مالکین نسبت به آنچه از سازنده انتظار دارند تنها به ذکر کلیات بسنده می‌کنند و همین موضوع منجر به ایجاد اختلافات متعدد بین طرفین می‌شود. لیست متریال مشارکت در ساخت نیز از جمله همین مباحث چالش‌برانگیز است که اگر به صورت جزءبه‌جزء به تمام مفاد آن پرداخته شود نه تنها اختلافی بوجود نمی‌آید، بلکه سازنده می‌تواند مطابق با آنچه تعهد داده‌است سازه‌ای ایمن و مورد رضایت مالک را به وی تحویل دهد. از آنجاییکه بسیاری از افراد با چگونگی تنظیم این لیست آشنایی ندارند ما در این مقاله از «گروه سروین» قصد داریم تا به بررسی این موضوع بپردازیم.

نکات مهم تنظیم لیست متریال مشارکت در ساخت

انتخاب مصالح با کیفیت و مرغوب، نقش غیر قابل انکاری در زیبایی ظاهری ساختمان و استحکام کلی بنا دارد. طبق گفته منبع معتبر advancedbuildingcorporation، استفاده از مصالح نامرغوب یکپارچگی ساختاری ساختمان را به خطر می‌اندازد. در واقع خساست و عدم حساسیت نسبت به خرید یا انتخاب مصالح با استاندارد بالا اگرچه در زمان ساخت باعث کاهش هزینه ساختمان سازی می‌شود اما عواقب آن در درازمدت مشخص شده و منجر به تعمیرات مکرر، هزینه‌های نگهداری بالاتر و در برخی موارد خرابی‌های فاجعه‌بار می‌گردد.

نکات مهم تنظیم لیست متریال مشارکت در ساخت

همچنین استفاده از مصالح ساختمانی بی‌کیفیت، بر ایمنی و رفاه ساکنان نیز تأثیر منفی می‌گذارد و عموما منجر به عواقب قانونی و مالی بالقوه‌ای برای سازندگان می‌شود. از سوی دیگر، مصالح ساختمان نمایانگر استاندارد کلی و زیبایی‌شناسی یک پروژه ساختمانی است. به‌طورکلی متریال با کیفیت بالا، نه تنها ظاهر بهتری به نمای داخلی و خارجی ساختمان می‌دهد، بلکه عملکرد و طول عمر بیشتر بنا را نیز تضمین می‌کند.

باتوجه به اهمیت خرید مصالح مرغوب، شما می‌توانید طبق قوانین مشارکت در ساخت لیستی از مصالح مورد نظرتان را با توجه به فاکتورهایی مثل: اسم برند یا شرکت سازنده، تعداد، درجه کیفی و حتی مصالح جایگزین در صورت موجود نبودن مصالح اصلی، در اختیار سازنده قرار دهید که در صورت موافقت وی، در نهایت لیست متریال مشارکت در ساخت ضمیمه قرارداد اصلی می‌شود‌. توجه داشته‌باشید که مصالح ساختمان عموما با در نظر گرفتن عرف منطقه، میزان دسترسی به متریال مدنظر، بودجه کلی پروژه، قوانین شهرسازی، استانداردهای ایمنی و ترجیحات شخصی طرفین تعیین می‌شود.

در تنظیم لیست مصالح قرارداد مشارکت در ساخت به هیچ وجه از واژه‌های مبهم و کلی مثل برند مشابه، متریال خوب و مواردی از این دست استفاده نکنید زیرا عدم شفاف‌سازی در این مورد باعث بروز اختلافاف و برداشت‌های شخصی گوناگون می‌شود، همچنین شما می‌توانید در قرارداد ذکر کنید که آیا در صورت عدم دسترسی به متریال مورد نظرتان سازنده اجازه دارد بدون نظر شما اقدام به جایگزین کردن متریال دیگری بکند یا خیر.

لیست متریال مشارکت در ساخت شامل چه مواردی است؟

طبق اصول ساختمان سازی، برای بنا کردن یک آپارتمان یا هر سازه دیگری پس از طی مراحل گودبرداری و غیره نیاز به پی‌ریزی، آرماتوربندی، بتن‌ریزی و اجرای اسکلت ساختمان است. به این ترتیب مالکین می‌توانند از همین مراحل ابتدایی کار نسبت به نوع متریال مورد استفاده در ساخت ساختمان اظهارنظر کنند که البته اینکار باید قبل از تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت و به صورت توافقی انجام شود. خاطرنشان می‌کنیم که به منظور پیشگیری از هر نوع اختلاف و یا وقفه در کار پروژه، برای هر یک از آیتم‌های مصالح ساخت‌وساز چندین گزینه را در نظر بگیرید تا در صورت بروز مشکلاتی مثل افزایش قیمت مصالح گزینه اول، سازنده بتواند آیتم‌های بعدی را جایگزین کند.

پیشنهاد مطالعه:  چگونه با طراحی شیک، ساختمان را به یک اثر هنری تبدیل کنیم؟

لیست متریال مشارکت در ساخت

لیست متریال مشارکت در ساخت شامل: سازه، تأسیسات برقی، تأسیسات مکانیکی و معماری است که هر یک از این آیتم‌ها خود به موارد جزئی دیگری تقسیم می‌شوند. ما در این بخش از مقاله باتوجه به هر مرحله ساخت، متریال‌های مرسوم را معرفی می‌کنیم:

  1. اسکلت‌بندی: در این مرحله می‌توان از انواع اسکلت‌های فلزی یا بتنی استفاده کرد که انتخاب بهترین آن به بودجه پروژه، کاربری و تعداد طبقات ساختمان، شرایط آب‌وهوایی و میزان زلزله‌‌خیز بودن منطقه بستگی دارد.
  2. طاق یا سقف‌زنی: طاق‌زنی یکی از مراحل مهم در ساخت‌وساز است که متریال آن باید متناسب با نوع سازه و جنس اسکلت‌بندی انتخاب شود. سقف‌های: کامپوزیت فلزی، عرشه فولادی، دال بتنی، تیرچه بلوک، طاق ضربی، پیش تنیده، وافل، تیرچه کرومیت، یوبوت، کوییکس و فولادی روفیکس جزو رایج‌ترین شیوه‌های طاق‌زنی هستند که برای اجرای آن‌ها از فلز، ورق گالوانیزه، فلاشینگ، بتن، میلگرد و … استفاده می‌کنند.
  3. دیوارچینی: دیوارچینی در ایران با مصالح مختلفی انجام می‌شود که سفال، آجر، بلوک سیمانی و بتنی جزو مرسوم‌ترین آن‌‌ها است.
  4. اجرای تأسیسات: اجرای صحیح تأسیسات ساختمانی و انتخاب درست مصالح آن، نقش به‌ سزایی در رفاه بیشتر ساکنین دارد. این تأسیسات شامل: سیستم برق‌کشی، اجرای تهویه، سیستم انتقال آب و گاز، فاضلاب، آسانسور، تلفن، حمل‌ونقل بین طبقات و موارد بسیار دیگری است. در تنظیم لیست متریال مشارکت در ساخت تأسیسات ساختمانی، باید به تک‌تک جزییات آن در قرارداد اشاره شود، مثلا برای لوله‌کشی معمولا مصالح مختلفی مثل لوله‌های آلومینیومی، پلیمری و پی‌وی‌سی کار می‌شود که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند یا سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی گوناگون اعم از: دیگ‌ها، چیلرها، پمپ‌ها و سیستم‌های تهویه هوشمند در بازار موجود هستند که قبل از شروع ساخت حتما باید مالک و سازنده درباره خرید مناسب‌ترین آن‌ها به توافق برسند.
  5. نازک‌کاری: در این مرحله تمام تجهیزات کارشده روی دیوار به وسیله متریال‌هایی مانند گچ و خاک پوشش داده می‌شوند. نازک‌کاری، هم در داخل و هم در نمای خارجی ساختمان اجرا می‌شود که لیست لوازم مورد نیاز آن توسط کارفرما به پیمان‌کار ارائه می‌گردد. مالکین می‌توانند درباره متریال مورد استفاده در این بخش نیز نظرات خود را اعمال کنند.
  6. نصب چارچوب درب‌وپنجره: چارچوب‌های درب‌وپنجره موجود در بازار در دو نوع فلزی و چوبی عرضه می‌شوند. در حال حاضر شما می‌توانید از بین انواع مختلف پنجره‌های: ترمال بریک، upvc، فایبرگلاس، آلومینیومی، چوبی و آهنی متریال مورد نظر خود را خریداری کنید. فقط توجه داشته‌باشید که طبق اصول ایمنی در ساخت و ساز برای دریافت پایان کار حتما باید از پنجره‌های دوجداره استفاده کنید. این پنجره‌ها تنوع بالایی از نظر نوع کاربری دارند مثلا بعضی کشویی، بعضی دو حالته و بعضی دیگر فولکس واگنی هستند که حتما باید درباره جزییات طرح و جنس آن‌ها با سازنده به توافق برسید.
    متریال ساختمان سازی
  7. کف‌سازی: در لیست متریال مشارکت در ساخت نباید از تعیین مصالح مورد نیاز برای کف‌سازی ساختمان غافل شوید زیرا این بخش نقش مهمی در دکوراسیون داخلی آپارتمان دارد. برای انتخاب بهترین متریال کف نه تنها باید دوام و استحکام آن را در نظر بگیرید، بلکه از بعد زیبایی‌شناسی نیز باید طرح و رنگی را انتخاب کنید که در آینده با سایر المان‌های ساختمان هارمونی داشته‌باشد. سرامیک، کاشی، پارکت، لمینت، وینیل، چوب پنبه، لینولئوم، پی‌وی‌سی و سنگ جزو محبوب‌ترین مصالح برای کف‌سازی ساختمان هستند.
  8. دکوراسیون داخلی: طراحی داخلی ساختمان جزو مهم‌ترین بخش‌های قرارداد مشارکت در ساخت است که عموما مالکین روی آن حساسیت زیادی دارند و بیشترین نظر را اعمال می‌کنند. در این مرحله انتخاب نوع طراحی و نوع مصالح بسیار مهم است، چراکه نتیجه این انتخاب روی حس‌و‌حال فضای داخلی ساختمان تأثیر مستقیم می‌گذارد، مثلا طراحی‌های مبتنی بر چوب حسی از صمیمت، اصالت و سرزندگی طبیعت را به کاربر منتقل می‌کنند. علاوه بر این، در این مرحله نوع درب، کمد دیواری، سینک، کابینت‌ها و … نیز تعیین می‌شوند.
  9. اجرای نما: نمای ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا اولین چیزی است که هر ناظری آن را می‌بیند، بنابراین استفاده از مصالح خوب و مقاوم در برابر عوامل مخرب محیطی مانند نزولات آسمانی و اشعه خورشید، به همان اندازه مهم است که زیبایی و اصالت نمای خارجی بنا حائز اهمیت است. در واقع نمای ساختمان زبان بصری آن است که حکایت از تخصص، ذوق و قریحه سازندگان بنا دارد، به‌طور مثال نمای پروژه رویال سروین یکی از نماهای منتخب در بلوار آیت‌الله کاشانی است که چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند، چراکه در طراحی این نما تلفیقی جذاب از مدرنیته و المان‌های طبیعت به نمایش گذاشته شده‌است. در نماسازی ساختمان عموما از متریال‌های مختلف مانند: سنگ، چوب، شیشه، فلز، کامپوزیت، مونولیت، سرامیک، آجر، ترمووود در سبک‌های مختلف رومی، کلاسیک، مدرن و … استفاده می‌کنند.
پیشنهاد مطالعه:  شرایط و فرصت‌های پیش فروش آپارتمان منطقه 1 تهران

باتوجه به موارد نام‌برده همچنان تأکید می‌کنیم که مالکین و سازندگان باید درباره تمام جزئیات مربوط به لیست متریال مشارکت در ساخت گفت‌وگو کرده و به توافق برسند سپس جزییات امر را به صورت مجزا و به عنوان متمم قرارداد مشارکت در ساخت ضمیمه آن کنند.

جمع بندی

مصالح و مواد مورد نیاز برای ساخت یک ساختمان در تمامی مراحل آن از اسکلت‌بندی گرفته تا اجرای نما باید توسط طرفین معامله یعنی سازنده و مالک انتخاب شده و به توافق هر دو طرف برسد. هرچقدر در تنظیم لیست متریال مشارکت در ساخت دقت و وسواس بیشتری به خرج داده‌شود ریسک ایجاد اختلافات کمتر می‌شود.

از آنجاییکه بسیاری از مالکین از جزییات این لیست مطلع نیستند ما در این مقاله سعی کردیم به معرفی مهم‌ترین آن‌ها بپردازیم. شرکت مهندسی سروین به عنوان مجری برتر طرح‌های مشارکت در ساخت منطقه ۱ تهران و سایر نقاط پایتخت، آمادگی لازم برای تنظیم و یا ارائه هرگونه مشاوره در حوزه قرارداد‌های پیش فروش و مشارکت در ساخت آپارتمان را دارد. برای ارتباط با مهندسین مشاور ما در مجموعه سروین، کافی است از طریق شماره تماس‌های موجود اقدام نمایید.

سوالات متداول

آیا مالک می‌تواند در قرارداد مشارکت در ساخت مصالح مورد استفاده را تعیین کند؟

بله. مالک می‌تواند قبل از تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت با سازنده درباره تمامی مصالح مورد نیاز برای اجرای صفر تا صد ساختمان و طراحی داخلی و خارجی بنا گفت‌وگو کرده و نظرات خود را اظهار کند. در صورت توافق بین طرفین نیز تمامی موارد در قرارداد ذکر می‌شود.

لیست متریال مشارکت در ساخت شامل چه چیزهایی است؟

ساختمان‌سازی مقوله‌ای پیچیده است که نیاز به مصالح ریز و درشت زیادی دارد. در هر مرحله از ساخت که شامل اسکلت‌زنی، دیوارچینی، تأسیسات، نازک‌کاری، نصب درب‌وپنجره، کف‌سازی، دکوراسیون داخلی و نماسازی است مالکین می‌توانند ضمن توافق با سازنده؛ برند، نوع و درجه کیفی مصالح مورد نیازشان را انتخاب کنند.

در تنظیم لیست متریال مشارکت در ساخت به چه نکاتی باید توجه کرد؟

لیست متریال ساخت در قرارداد‌های مشارکتی حتما باید به صورت مکتوب درج شده و به متن قرارداد ضمیمه شود، در تنظیم چنین قراردهایی از بکار بردن عبارات کیفی برای تعیین مصالح خودداری کنید، تا حد امکان در لیست متریال قرارداد چندین گزینه و برند را ذکر کنید، مصالح ساختمان را با در نظر گرفتن عرف منطقه، میزان دسترسی به متریال مدنظر، بودجه کلی پروژه، قوانین شهرسازی و استانداردهای ایمنی و ترجیحات شخصی خود و سازنده تعیین کنید.

۰/۵ (۰ نظر)

نظرات خود را با ما در میان بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *